Annonser:Alla auktioner
Nya idag
2 tecken
3 tecken
Arbete
Barn & Familj
Datorer & Internet
Djur & Natur
Erotik
Film & Musik
Finans
Gratis
Hus & Hem
Hälsa & Skönhet
Mat & Dryck
Media
Motor
Resa & Turism
Shopping
Spel
Sport & Fritid
Underhållning
Övrigt

Information

Domainstream.se är en auktionstjänst för domännamn och webbplatser. Våra verktyg gör det lätt för dig att administrera dina domäner, och genom att agera mellanhand mellan köpare och säljare skapar vi en säkerhet för båda parter.

För varje försäljning där ni vill ha hjälp med transaktionen utgår en avgift om 250:- exkl moms till Domainstream, inga andra kostnader eller avgifter tillkommer. Det är gratis att bli medlem, det kostar ingenting att registrera domäner till försäljning, och blir det inga säljande bud kan du när som helst avsluta auktionen.

Hur fungerar det att sälja?
För att kunna sälja domäner behöver du registrera dig som medlem. Det är gratis och du kan avsluta ditt medlemskap när du vill. Varje domän du registrerar kommer att vara aktiv under sex månader om inga inkomna bud möter ditt önskemål om pris. Får du ett bud som möter kommer auktionen att starta och pågå under tio dygn.

På traditionellt auktionsvis kan du för varje domän ange ett startpris, ett reservationspris och ett köp-nu pris. Det är bara startpris som är obligatoriskt.

  • Anger du ett köp-nu pris kommer försäljningen att avslutas om du får ett bud som når ditt angivna pris.
  • Anger du ett reservationspris kommer en auktion att starta direkt när ett bud når ditt pris. Om du även angett ett köp-nu pris avslutas auktionen automatiskt om ett bud når köp-nu priset.
  • Anger du endast ett startpris kommer en auktion att starta direkt när ett bud möter ditt angivna pris.

Efter avslutad auktion skickas ett mail till köparen med faktura på beloppet. Köparen har sedan 14 dagar på sig att betala beloppet och bifoga sina ägaruppgifter för domänen. När Domainstream mottagit betalning och ägaruppgifter flyttar säljaren över domänen till köparen. Säljaren står för kostnaderna för flytten om inget annat angetts i annonsen. Så fort köparen bekräftat att domänen är i hans ägo gör Domainstream utbetalning till säljaren minus avgiften om 250:- exkl moms.

Som säljare behöver du inte betala några avgifter om domänen förblir osåld, eller om du raderar auktionen innan den startat.

Hur fungerar det att köpa?
För att kunna köpa domäner behöver du registrera dig som medlem. Det är gratis och du kan avsluta ditt medlemskap när du vill.

Som medlem är det enkelt att bjuda på en domänauktion. En auktion startar när ett bud är högre än säljarens startpris, alternativt högre än säljarens reservationspris om ett sådant är angivet. Därefter pågår auktionen i tio dygn.

Samtliga bud är bindande. En vunnen auktion är också att anse som ett bindande avtal mellan köpare och säljare. Efter avslutad auktion erhåller köparen inom 48 timmar en faktura att betala till Domainstream inom 14 dagar. Tillsammans med betalad faktura anger köparen också de nya ägaruppgifterna för domänen.

När betalningen är Domainstream tillhanda åligger det säljaren att utföra ägarbytet på domänen. Säljaren står för eventuella avgifter som uppkommer i samband med ägarbytet om inte annat anges i försäljningsbeskrivningen.

Efter att köparen bekräftat ägarbytet sker en utbetalning till säljaren minus försäljningsprovision och eventuella tillval.

Som köpare behöver du inte betala några avgifter om säljaren av någon anledning inte utför ägarbytet. Köpesumman betalas tillbaka i sin helhet.